Posts

Showing posts from December, 2015

Persekitaran dan Kematangan

Hari ni masuk hari ke-6 study week dan secara rasminya, aku dah bazirkan enam hari aku dengan buat perkara yang sia-sia. Mungkin lumrah setiap kali study week, aku jadi tak keruan. Masa ni lah dugaan besar nak keluar berjalan, nak tengok movie, nak lepak, tidur, survey barang, survey rumah sewa, bilik sewa dan sebagainya. Mana entah semangat yang mula berkobar-kobar nak dapat dekan tiap kali periksa. Sekarang pointer asal lepas pun dah kira bersyukur.
Mungkin lah sejak masuk degree, aku cuba cari rentak. Aku pernah pegang sijil dekan masa tamhidi dua kali. Tamhidi bagi aku susah, transition dari zaman sekolah ke zaman pra-uni dan aku tak sangka, aku pernah dapat 3.9 something. Sekarang? Aku target lepas 3.0 jelah. Susah nak bawa subjek-subjek law dengan syariah ni. Tapi alasan susah tu sebab aku malas je rasanya. Dan sebab malas tu, salah satu mungkin sebab persekitaran aku.
Kalau semester-semester sebelum ni, aku diuji dengan benda lain sehingga membuatkan aku hilang fokus, semester…