Posts

Showing posts from September, 2015

Sisi 'Positif' Seorang Optimis

Image
Hari ni aku bazirkan masa, kertas dan dakwat printer dengan cubaan mencetak PDF buku 'The Forty Rules of Love', buku setebal 229 muka surat tulisan Elif Shafak. Orang kata buku ni best. Dah dua orang kenalan aku bagi rating tinggi kat buku ni. Aku cuba baca dekat telefon, tapi aku memang tak suka baca versi e-book, jadi aku terfikir untuk print. Malangnya, printer aku bukanlah laserjet mahupun printer canggih yang boleh print banyak muka surat satu masa, aku guna officejet sahaja, dan seperti boleh dijangka, dakwat hitam HABIS setelah mesin sudahpun mencetak lebih separuh buku. Hampa tahu? Tu lah buat kerja gila lagi walaupun dah boleh expect. Ni siapa nak bayar balik catridge dakwat yang dah habis ni? Laporan latihan industri pun tak siap lagi tu. Kena print kat kedai lah nampak gaya.





Aku jarang buat kerja sia-sia macam ni. Biasanya aku akan buat bila aku rasa benda tu bagi nilai dan pengalaman berharga kat aku. Orang kata buku ni best. Aku dah baca beberapa muka surat teraw…