Posts

Showing posts from July, 2015

Tentang Terlepas Flight, Animasi Home dan Rindu

Image
30 Jun 2015, KLIA2.


Insiden pertama terlepas flight ke Kota Bharu. Rasa ralat juga dengan sikap berlengah yang susah nak ubah ni. Keluarga aku semua sedia maklum dengan bad habit aku yang satu ni. Bila ibu tahu, terus dia bagi public lecture pasal masa. Bukannya tak cuba usaha, ada juga usaha nak ke sana walaupun tahu harapan tu tipis. Bak kata kawan aku, "kau memang kan. Suka buat kerja gila.." 
Lepas akak kaunter check-in bagitahu aku yang aku dah tak boleh masuk flight, aku terus ke kaunter U16 untuk urusan pertukaran tiket flight. Lagak orang kaya, walaupun aku tahu, aku takkan mampu beli tiket penerbangan seterusnya untuk balik pada hari yang sama. Tapi, aku nak juga tahu berapa pembayaran yang harus dibuat untuk penerbangan seterusnya. 
"Kak, saya nak tanya, next flight ke Kota Bharu pukul berapa ya?" "Pukul 1.35 petang, seratus tujuh puluh satu.." "seratus tujuh puluh satu apa ya? ringgit?" *aku tahu soalan aku noob gila* "Ya, RM 17…