Posts

Showing posts from June, 2015

Yang dicanang-canang matang

Tak sangka minggu last study ni aku banyak gila ponteng kelas, siapkan assignment tertunda. Tak tahu lah kalau aku yang banyak bertangguh buat kerja atau aku agak malang bila dapat ahli yang terlalu dependent. Kalau nak buat kerja, kena tunggu arahan kita, lepas tu bila tanya siapa willingly nak compile, semua tutup mata, tak balas apa-apa. Sudahnya, kita juga yang terkontang-kanting jadi editor untuk semua benda sampai sanggup skip kelas sebab nak kejar deadline.
Aku tak kata aku tak salah. Aku pun banyak kali bertangguh buat kerja. Sanggup pergi berjalan sana sini, berjimba tak henti-henti dengan harapan siapkan kerja kemudian sebab aku rasa pengalaman lagi susah nak dapat. Dan aku pun banyak kali volunteer untuk kumpulkan pelbagai macam kerja sebab aku tahu aku boleh siapkan sebelum sampai masa submission. Yang agak pissed off bila nak minta tolong teammate tapi teammate buat bodoh. Menyirap tahu? Nak marah pun kawan jugak, lagi tua daripada aku pulak tu semua. Kang timbul soal ta…