Posts

Showing posts from April, 2014

Tragedi MH - Europa

Image
Petik kata member aku: Ada mood, takde idea. Ada idea, takde masa. Ada masa, takde mood. Tu lah hidup blogger. Aku pun tak declare dah diri aku as blogger kot. Last sem, satu entri je up. Sem ni pun last sekali bulan Januari. Malas. Tu je sebenarnya. Lol.
Mungkin agak lapuk. Benda ni aku dah lama nak tulis since the day MH 370 found missing. Tapi aku tunggu sampai ke usaha penemuan. Hampa. Hari tu balik rumah naik flight pun, ada je fikiran buruk menerjah akal. Macam mana kalau jadi macam tragedi MH 370. Aku imagine kalau aku one of the passenger dalam flight tu. Thrilling. Aku bukanlah fobia, tapi mungkin jadi habit (yang tak berapa elok sebenarnya) fikir benda bukan-bukan. Contoh kalau tengah drive or ride, ada je fikir, macam mana kalau aku accident nanti. Lepas tu meremang satu badan. Nauzubillah.
Cakap-cakap mengenai MH 370 pun dah makin kurang. Kiranya macam fasa move on lah. But then, sukar kot nak move on dari benda yang tak nampak depan mata. Menghilang entah ke mana. Oh ye,…