Posts

Showing posts from May, 2013

Bahana PRU: Dulu dan Kini -Persepsi Seorang Noob

Image
Ok, I know, esok 5 Mei 2013 bersamaan Hari Mengundi 'Sedunia'. Lol. Kenapa 'Sedunia'? sebab semua makhluk dalam alam semesta bercakap tentang ni sejak kebelakangan ni dan akan berterusan cakap pasal ni untuk tempoh yang akan datang. Meriah!


Bila aku log in FB, Twitter, rata2 semua berbicara tentang PRU 13, Ini Kalilah & sebagainya. And so I am, I get too excited about this even I do not show that much. Bukan tak nak update, tapi aku rasa lebih baik jadi bystander sahaja.
Aku tak selalu update pasal politik dalam blog ni, rata2 semua kisah picisan hidup gue. Tapi disebabkan bahang yang amat, sedikit sebanyak telah memaksa aku untuk menghentam papan kekunci. (LOL. ayat sastera bhai)
Bahang PRU 13. Tak sama dengan PRU 12. Kenapa?
#1. Eagerness
Ye, kali ni agak lain auranya kalau nak dibandingkan dengan aura PRU 12. Mungkin sebab jangka masa 5 tahun daripada last GE (biasanya kan 4 tahun je) Dah la lama gila nak tunggu parlimen bubar. Parti2 pon masing2 dah come out d…

Novice 2013

Image
What a busy week lately. Mana tak nya, semua nak kena harung dalam minggu lepas jugak. Imagine 4 quizzes in that particular week (ICT, Fiqh Ibadat, MLS & Business), training for debate (for Novice Cup) & assignment video pendek arab yang sangat mencabar ketahanan fizikal & mental aku. How to actually comprehend our time since we have a lot to do. Surely, I already lose my track, rhythm in studying and handling other things. Por favor. -_-" So, since hari ni hari buruh, I think of getting off for a while. Pergi PBAKL. Lol..
National Novice Debate Championship 2013
Novice Cup is actually a debate competition for the newbies. Yeah, we still consider ourselves as newbies.  School boys and girls and even universities' students have participated in this tournament. This program took place at UiTM Shah Alam (. Even though, the cup is for the juniors in debating, but the topics/motions were sooooo secular & liberal, I might say. Among the topics listed for the prelim…