Posts

Showing posts from January, 2013

Kerna ku ada Mu

Image
Came across this video when wandering around youtube just now.
Yeah, it intrigued me too.
How wonderful to live in ad-Din

Situasi 1:
"Beb, soalan tadi susah gila."
"I know. Aku pon rasa camtu jugak..."
"Ntahlah, aku rasa pointer aku down dah sem ni..."
"Sabarlah.. let bygone be bygone. Usaha usaha dah. Tunggu result je lah. Tawakkaltu ala Allah. Usaha ada sebelum & selepas, right? Allah tengok pada usaha kita. Result belakang kira. Doa banyak2 moga result kita cemerlang, kay?"
"Yeah, rock gitu. InsyaAllah..."





Situasi 2:
Ada kala, mesti rasa sunyi. Kawan ada tapi macam takde. Tak socialize, mungkin? Socialize kat FB, twitter je (LOL.. divert all the problems away.) Dan rasa makin menjauh daripada orang-orang sekitar.
Susah bila mind dah setting macam tu. Tapi hakikatnya, mesti ada masa yang kita rasa kita tak diperlukan pun oleh sesiapa. Menyedihkan lagi kalau orang hanya berjumpa kita di saat mereka memerlukan kita.
Tapi, indahnya bil…

It Felt Love

Image
It Felt Love


How Did the rose Ever open its heart
And give to this world All its Beauty?
It felt encouragement of light Against its Being,
Otherwise, We all remain
Too
Frightened
-Hafiz, Sufi Master-

"If we believed that we were by our very nature compassionate, gentle, and capable of being fully present, our task --- living our soul's longing for deep intimacy --- would be a matter of finding and placing ourselves within the warmth of the internal and external 'encouragement of light' in our lives so we would open and open all to all we are. I am not suggesting that this is easy, especially for those of us who have spent a lifetime surviving the sink-or-swim school of self-improvement. Often we don't even know where these lights of encouragement are in our lives."
-Oriah Mountain Dreamer -The Dance


Tengah2 bosan, saja scan & tengok2 buku The Dance yang beli kat Big Bad Wolf. Nak baca, exam lagi 2 paper. Entah kenapa, tetiba tertarik dengan kata2 kat atas ni.
Maybe se…