Posts

Showing posts from August, 2012

Eid al-fitr, kahwin, dan kereta rosak

Image
Assalamualaikum...
Salam eid al-fitr semua even mood raya tu dah habis. Minta maaf la kat sape2 yang ada terasa dengan aku & so on. Lama gila dah tak menulis + blogwalking ouh.
Time2 cenggini, lebat gila entri pasal raya. Biasalah musim raya. Raya tahun nie pon nothing special happened. Tapi agak memenatkan juga since tahun pertama raya kat rumah baru. So, ramai gila tetamu; kengkawan, saudara-mara datang. Memang fun bila berkumpul ramai-ramai. Alhamdulillah. Terima kasih kat sesiapa yang sudi datang. :)
Musim raya jugak, ramai lah orang kahwin... Minggu lepas je, 2 orang kahwin. Sorang tu blogger, Kak Yussida. Aku pergi je rumah dia (23 Ogos 2012), dekat je ngan rumah aku. Seriously, lawa gila kak Yus, suami dia, Mr. Korean pon hensem. Tapi perjalanan nak pergi rumah dia, memang mencabar. Bukan sesat. Kereta yang aku drive buat hal. Mati bape kali kat tengah dan tepi jalan. Bayangkanlah, nak u-turn sekali enjin mampus! I was like, "aaaa... cemana nie? majlis sampai pukul 5 …

Ramadhan 1433h: The Remaining Days

Image
Assalamualaikum...


Ramadhan dah hampir melabuhkan tirai. Sayu je rasa bila tengok gambar tu. The blurry picture made me think somehow, berjumpa lagikah kita dengan next Ramadhan? Apa yang aku dah buat sepanjang Ramadhan nie? Hahai... masa nie la baru nak rasa rugi. 

Bila duk stalking-stalking kat Facebook semalam, aku terjumpa status nie dari page Aiman Azlan.



"Don't focus on what you've missed, focus on what you can still catch..." (Shaykh Faraz Rabbani)
InshaAllah. Jom. Manfaatkan hari-hari terakhir Ramadhan ni.




Ramadhan Nightmare

Image
Assalamualaikum..

While I was wandering around the youtube, (actually I was watching Janji Ditepati which quite an "AWESOME" video), I found this nice video.
I never heard about this vlogger before, Yousef Erakat a.k.a FouseyTube. I found that he has produced quite a number of vlogs. I was called to see this video below.
Plot:
























1-At the beginning of the video, he showed himself as a simple muslim guy who tend to forget about the month of Ramadhan which he supposed to fast. Yeah, he acted just like a simple guy who went to hang out with his friends, craved for food, starving for not eating, so on and so forth...
2- He did not really show that he is kind of pious one. He spent his time sleeping rather than reading al-Quran, zikr or doing something benefits. Yeah, the character is deliberately created like that to show it is the reality. By the way, not all muslims are spending their time wisely during Ramadhan, aight?
3- The climax of the video came during the Iftar. He can't w…