Posts

Showing posts from June, 2012

1001 ragam di hospital

Image
Assalamualaikum...

Baru ada masa kat rumah. Kalau tak, memang aku jadi penunggu setia laa kat hospital. Tunggu adik aku (Amin) yang dah seminggu duduk kat sana. Memang dia selalu pon bermukim kat situ. Ibarat rumah kedua dia dah. Sape2 yang dah lama follow blog aku maybe dah tau kenapa. Yang tak tau, kalo rajin, klik lah bawah nie: Major Operation 1Major Operation 2
Tahun lepas, Amin kena operate sebab ada ketumbuhan kat usus. Yang tu merupakan pembedahan kali kedua dilakukan selepas buang appendiks masa tahun 2010. Tahun 2011, dia dibedah untuk kali kedua sebab ketumbuhan tu. Ketumbuhan tu bukannya cancer, cuma ketumbuhan biasa tapi aku tak sure la nama tumor tu apa. Sebelum bedah kali kedua tu, dia tak boleh buang air besar. Kadang2, sebulan jugak laa.. Bayanglah sendiri cemana bahan kumuh tu terkumpul & terperap lama tak boleh keluar nak jadi camne kan.



Sampai sekarang masih sakit & takleh buang najis. Mungkin effect bedah. Tapi menurut ibu aku, parut pembedahan tu terlekat k…

10 tahun dahulu

Image
Assalamualaikum...

Dah lama gila aku menyepi. Busy dengan kerja... (le sangat). Bila cakap pasal kerja, sedar tak sedar nak masuk sebulan rupanya aku kerja kat situ. Dah agak expert laa kalo nak dibandingkan ngan mula2 masuk dulu. Especially fotostat. (Boleh laa kot agak2 nak keje part-time kat kedai pakcik fotostat usim lepas nie..) Heh. Maybe 26hb Jun boleh la follow Kak Wani pergi court. Yeay..

Bila on je twitter hari nie, ramai duk tweet pasal #10TahunDulu. Aku dengar pasal nie masa otw gi ofis lagi dekat Hotfm. Topik trending hari nie la kot. Aku pon apa lagi, memang kemain laa spam TL twitter tu ngan kisah nostalgik (le sangat...) 10 tahun dulu. Well, Que Sera Sera.. we never expect what will happen in our future, right?
10 tahun dulu aku darjah 3. Kira muda lagi laa aku nie. ==" Masa tu baru nak mengenal erti hidup laa kan. Bukan erti hidup kot, just kenal hidup. Ya, hidup budak2 penuh dengan kartun. Antara kartun kegemaran aku, PowerPuff Girl (PPG), Totally Spies, Dragon …