Posts

Showing posts from February, 2012

Que Sera Sera

Image
Hari tu, masa duk dalam kuliah, tetiba kawan aku panggil kawan dia "Sara... Sara..". Ceh. Padahal nama Sahira je pon, abis nak panggil Sara (pronunciation: Sera). Haha. Ok,fine. Tak klaka.
Tapi disebabkan panggilan dia tu yang telah menerjah masuk pendengaranku, tetiba aku terecall satu memori daun pisang masa sekolah rendah. Masa tu aku darjah 4. First time la pegi kelab Kokurikulum. Aku masuk kelab BI (ELS). Sir Hamdan b. Ahmad yang conduct kelab tu.




Then, first perjumpaan kitorang dikehendaki untuk menyanyikan lagu nie. Que Sera Sera. Nak dijadikan cerita, aku just humming time tu sebab aku tak berapa suka. Macam melankolio & slow2 apa je. Lirik pon klaka. Bagi aku la masa darjah 4. Kalau nak dengar klik video kat bawah nie.







Ok, back to suasana dalam dewan kuliah. Bila dengar je kawan aku pangil Si Sara tu terus aku buka 4shared & nak download lagu tu. Heh. Dulu tak suka, sekarang amik... Kan dah beria2 cari... Lagu tu dah lama sangat2. Tahun 1956. Abah aku pon t…

Header Blog dikritik!

Image
Semalam masa duk lepak2 ngan siblings kat rumah, tiba2 adik aku (Amin) pon tanya..
"Ngah, asal dalam gambar tu Garu fikir camtu? Bukan ke Garu tak suka Pucca?" Aku speechless. =.="

Sekali...
Bertubi-tubi soalan yang berbaur kritikan yang aku dapat daripada sorang lagi adik, Iqa pasal header tu. Lepas Iqa kritik, Amin kritik. Macam machinegun.

Antara kritikan mereka:

#1. Kenapa Garu fikir camtu? Bukan ke Garu memang benci gila kat Pucca? Sila refer video di bawah. =.="


#2. Kenapa ejaan banyak gedik? Habhal.. Mokicik, Pokicik, Lettew... Erk, aku pon tak tau asal aku eja camtu. Sumpah gedik. Maybe sebab sekarang ni kan zaman teknologi. Habis nak eja pelik2. Baru la gojes. heh.
#3. Kenapa PENYAHTINJAAN?
Haha.. tak boleh blah soalan. Aku pon tak tau kenapa Penyahtinjaan. Mungkin perkataan tu pelik & unik & memang tak sesuai untuk digunakan selain daripada sistem penghadaman manusia. Err..  Afterwards, Iqa pon tunjuk buku Sains darjah 4 dia. Nota yang dia salin dari…

Alkisah Drama Melayu sweet eww-eww

Image
Wah... Wah..Wah... Makin lama makin gempak la drama2 yang ada kat tv nie. Latest, Bicara Hati & Vanilla Coklat yang dimainkan serentak dalam 2 stesen tv yang berbeza. Mulalah duk main tune tukar2 chanel tv. Erk. =="




 Semalam, bila aku on je fb, ramai gila kat status duk cite pasal cerita2 nie. Antaranya:
"Weeee.... Sweet gila Vanilla Coklat tadi...." "Bicara Hati vs. Vanilla Coklat, mana 1 pilihan kalbu...." etc. Happy bebeno la dapat tengok kisah2 romantik tu... Orang Malaysia memang SANGAT3 romantik. Any objection?


Pandangan aku?


Seriously, memang aku terfikir akan aiskrim je bila sebut Vanilla Coklat. Slrrpp. Yummy! :D
Tapi, rupa2nya tu drama tv Malaysia. Yup, Malaysia. I thought drama Korea segala bagai. Tak pon Anime Manga keluaran Gempak Starz. 
Makin lama makin kreatif la pengarah Malaysia nak wat cerita2 holy-sweet macam nie. Romantik eww-eww stuff macam ni memang mampu tarik minat para remaja untuk berchenta. Masing2 pakat duk kat awan-awangan...…