Posts

Showing posts from December, 2010

My Senior Year

Image
SKSTB-6 Tekun (2005)

SMKAM-5 Ibnu Sina (2010)

2 gambar yang berbeza. Tapi xdela beza sangat. Aku still memakai warna uniform yang sama (tapi jawatan yang bebeza). Kedudukan gambar pon hampir sama (barisan tengah). 1st pic ketika bersekolah di Sek Keb Sg. Tua Baharu, Selangor2nd pic di Sek Men Keb Agama Melor, KelantanSekejap je poolak rasa, tamat sudaa zaman persekolahanku. Baru kusedar, betapa pantasnya masa berlalu..

Kisah Kucing dalam sangkar..

Image
Ni gamba kucing aku (Seggy), baru beranak 18hb Dec ari tu... Ada 4 ekor sume. Ntah camne sesat sekor warna hitam. trait bapak dia kot.. ^^ [post pasal Seggy dulu kala..]

Ni baru je masukkan 'dia' (Seggy) dalam sangkar. Selama ni memang lepas je biarkan 'dia' lepak merata-rata. Masukkan Seggy dalam sangkar pon sbb taknak 'dia' larikan anak 'dia' & takut kena makan oleh bapak kucing tu.

Ni nak habaq, semalam kitorang bawak kucing balik kampung. Bukan bawak gi jenjalan, cari makan tapi sbb kitorang ada trip ke KL. So, takkan nak tinggal 'dia & anak2nya' kat rumah kan.. Then, decide la letak kat kampung.
Otw to kampung, memang macam kucing kesejukan (ubah peribahasa cacing kepanasan) duk dalam sangkar dalam kereta. Tak pasal2, aku as penjaga sangkar kehormat kena cakar free2 ngan 'dia' sekor ni.. Aihhh...
Memang tak tentu arah lah.. Tak semena-mena aku berfikir.. chewah...
Macam ni ke keadaan kita nanti kiamat esok lusa.?? Gelisah je.. Tak tau…

Mabruk alaikum!

Tahniah lah dengan result PMR skola yang agak membanggakan..
76 orang - 9A 21 orang- 8A ... (klik link)
Dan jugak kat adik kesayangan, Mohd Amir Syafiq sbb dpt straight A.. Keep it up the good work in SPM poolak..
p/s: Harap2 kejayaan yang sama berulang utk result SPM 2010 ni poolak...

Trip Last ngan Member Naik Bas Sekolah..

Image
Date: 18-21 Disember 2010 Event: Jenjalan ngan member ke Melaka-KL
maybe ni the last moment kitorang naik bas skola yang terchenta. Ikut trip ngan member2 & cikgu2 jenjalan kat Malaysia.. Chewah, ayat! Papepon, syabas lah diucapkan kat mastermind kitorang, Haikal Zainuddin sbb rncg trip ni. Walaupun, lepas je kuar dewan 16hb Disember, kitorang tak lagi bergelar pelajar SMKAM, at least kitorang masih lagi berpeluang naik bas skola... waaa...~ 0_O


-On the road-
-Zoo Melaka-

-At Homestay Datuk Zakaria & Masjid Tuanku Mizan, Putrajaya-

-Bandar Sunway-

-Berjaya Times Square Theme Park-

Hurm, that would be the best moment ever...!

SPM- Semua Perkara Mudah

Image
Betul ke SPM mcam tu? Semua Perkara Mudah??
Eish, orang lain la kot, bagi aku tak.. Kalau diberi peluang untuk amik semula SPM pon, sumpah aku tak mau.. huhu... 3 minggu sudaa aku bergelumang dengan SPM.. adoyaai,.. tak sabar nak abes... lagi 2 paper.. Seriosly, aku agak jelous dengan member-member aku yang lain especially yang sekolah SBP & MRSM.. kwa3
Sabar je la Nis.. =,='


Salam Maal Hijrah 1432

Image
Baru sempat update setelah 2 bulan lebih aku tinggalkan blog terchenta! ^-^
Masih tak terlambat an to say Salam Maal Hijrah.. Baru 3 Muharram hari ni.. Hijrah-perkataan Arab yang membawa maksud perubahan. So, tahun baru, azam pon baru la kan? Semoga apa yang kita lakukan sentiasa mendapat rahmat-Nya.. Amin..
Pada pendapat aku, sambutan Awal Muharram memang dilakukan dengan penuh tawaddhu'. Mana taknya, setiap orang Islam kena baca Doa Akhir tahun sebelum masuk waktu Maghrib & Doa Awal Tahun lepas masuk waktu Maghrib.. Tu lah cara sambut tahun baru yang sebenar-benarnya.. Kalau orang hayati betul2 makna doa tu, InsyaAllah bertambah sayang kita kat Ya Rabb.. :))
It's time to Hijrah! Let's go guys! :))