Posts

Showing posts from September, 2010

Sudah terlambat ke??

Image
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRIMAAF ZAHIR & BATIN
Sudah terlambat ke nak ucap? Orang kata raya sebulan,tapi ada gak yang cakap raya seminggu. Ikut la mana2 mazhab pun, yang penting, aku nak ucap jugak. Kepada sesiapa yang pernah terluka dengan empunya diri ni, maaf banyak2 dipinta. Maaf takde expired kan selagi hayat dikandung badan?


Raya2 gak, tapi tahun ni tak terasa sangat keriangan beraya gara-gara SPM.. Adoyai.! Semua letak harapan tinggi. Hope, I can make it succesfully... hurm???
Gotta be back to hostel now.. Plan sekarang.. tumpukan full attention to study. Chaiyok!!~

Arnab & Kura-kura The Return

Image
30 tahun lalu, Sang Arnab kalah dalam perlumbaannya dengan Kura-Kura. Sang Arnab sangat malu bukan kepalang akibat sifatnya yang bongkak itu. Sampaikan kisah kekalahannya di tayangkan berulang kali di Stesen TV Sang Kancil yang kuat menipu itu.

Mujurlah Sang Arnab itu kuat larinya. Boleh lah lari jauh membawa dirinya yang telah malu itu ke benua yang lain.

Di benua baru itu, Sang Arnab bermuhasabah diri sedalam-dalamnya. Mengalir air mata keinsafan di matanya yang memang berwarna merah sejak azali.

Di sanalah Sang Arnab menemui kehidupannya yang baru. Sang Arnab telah ditemukan pasangannya di bumi hijrahnya itu.

Lahirlah Anak Sang Arnab yang selayaknya dipanggil Sang Arnab juga. Sang Arnab mendidik Anak Sang Arnab menjadi makhluk yang tawaduk agar tidak mengulangi kesilapan sepertinya.

Sampailah satu ketika anak Sang Arnab meminta izin untuk mengembara. Mahu juga dia melihat kampung halaman tempat 'Abi'nya diaibkan yang sebenarnya memang akibat bongkak 'Abi'nya dahulu. Seme…

USM- Exciting Walk

Image
Tarikh: 31 Ogos & 1 September 2010 Tempat: Kampus Kesihatan USM, Kelantan
Students F4 & F5 yg terpilih dari skola kitorang. Ada jugak skola lain yg terlibat: SMK Zainab 1, SMKA Naim Lil'banat, SMKA Falahiah, SMKA Tok Bachok, SMK Dato' Perdana & Maktab Sultan Ismail. Program 2 hari ni mmg best la..
FIRST DAY (31/8/2010)
First day (31 Ogos) xdela best sgt sbb kena stay dlm dewan kuliah dari pagi sampai petang. Memang letih... (huuuu...). Hari pertama program ni, kitorang diperkenalkan dengan course2 yg ada kat USM ni.
Antaranya: Sains Perubatan, Bio-Perubatan, Pergigian, Sains Forensik, Kejururawatan, Dietetik, Pemakanan, Patologi Pertuturan & Audiologi.



SECOND DAY
Derak (Jenjalan) time! Second day, kitorang dibawa oleh fasilitator (Kak Laili & Yun Fatt) ke setiap makmal yang ada kat USM. Tapi tak semua. Kat setiap tempat, kitorang diberi briefing pasal course2 yang ada sama ada daripada pegawai2 yang bertugas atau direct daripada pensyarah.
kat makmal pemakanan &a…