Posts

Showing posts from June, 2010

Ekspedisi Ke Bukit Mak Lipah

Image
Venue: Bukit Mak Lipah (Depan SMKAM) Date: 5 Jun 2010 Event: Mendaki sambil meronda

Bukit ni kat depan skola aku je... Klaka an bunyi daki bukit dpn skola? Kalau ye pon, gi la daki Gunung Tahan ke Everest ke...? But to me, menarik apa daki bukit tu. Jarang2 orang nak daki tapi kitaorang dh daki.. ok what?? Yang paling kitorang tak ingat nak bawa, bendera skola, Yela,.. nak pacak kat atas tu.. sebagai bukti kitorang dah pun tawan bukit tu. huhu... Oh ya..people who were getting involve- PREFECTS only.

ni lah Bukit Mak Lipah.

MASA OTW to Bukit ni masa otw ke bukit tu... got a lot of fun!

ni group aku, group 2. Kali ni, aku ketua group aku. Dilantik secara tak rasmi
My group members are: Me, Nashrah, Izzati, Ameezah, Ikram & Syahmi.

kat dalam ni, ada barang amanah (telur). Kitorang kena bawa barang ni daki gak. but, we have to use natural resorces sbgai pelindung.

During pendakian

gelagat group kitorang masa kat bukit..
FYI, kat atas bukit, kitorang telah disajikan dengan beberapa permainan. A…

::Sambutan Hari Guru::

Image
Date: 16 Mei 2010 Venue: School Compound Event: Teacher's Day
Sambutan ni tiap2 tahun diadakan bagi meraikan guru2.. This event was organised by PERTIMA (Fivers laa..) So,tahun ni turn kitorang. Memang busy gler ah.. It took time to complete all the task.. Kali in, aku ditugaskan sebagai AJK Hadiah. Ketua plak tu.. So, I've been very busy on that day.. Yang paling kitorang tak suka sambutan ni diadakan 2 hari before mid-year exam. Haru btol,.. Tapi, demi cikgu, kitorang OK je.. :))

During Preparation



During Event

Aksi cikgu2 masa acara permainan


Ketibaan dif-dif kehormat

Acara pentas
We all PERTIMA

Lastly, kitorang memang enjoy and ikhlas anjurkan majlis ni walaupun behind the scene agak memeritkan.. Tapi, it's FUN!

SIR Challenge

Image
Date: 8th May 2010 Venue: KB Mall, Kelantan
First time masuk Spell-it-right challenge 4 state challenge. Selama ni masuk kat skola je. Agak nervous pada mulanya. Lebih2 lagi, I was the first contestant for the first batch.
These are participants from my school, SMKA Melor. See.. I was the first and the only girl!
001-Hanis Syahirah Mohd Zulkefli 002-Alhakim b. Md Zulkiplee 003-Muhamad Haikal b. Zainuddin 004-Ilman b. Ziad
Pics ni teacher Kimi yg amik. We were on stage tp gamba Ilman takde masa ni. Huhu. The words given were quite hard. Aku tak dapat masuk final. Whatever it is, Alhamdulillah.

We got sponsor! Mc'D.. Thanks..

We took our chance to capture this valuable memoir with this beutiful lady, Wan Zaleha Radzi (middle) who was the presenter.


Walaupun, none of us dapat ke final round, tp kitorang cukup satisfied. Yang penting pengalaman tu ada.
p/s: ttbe datang mood nak speaking poolak untuk post ni.. kwa3

Tournament Taekwondo 2010

Image
Venue: SM Chung Cheng Date: 7 May 2010 Event: Kejohanan Taekwondo Jemputan Sekolah-sekolah


Nostalgia Bersama






Even aku tak menang apa-apa pingat tapi pengalaman tetap ada. Aku kalah suddendeath. But, it's okay.. Kalah menang adat pertandingan.. Biasa la tu..