Posts

Showing posts from November, 2009

SMILE...oh no!

Image
23 Nov 2009

Aku ada appointment ngan dentist...
So pagi ni aku pegi la jumpa dentist..
Aku ingatkan kena wat filling je..
Tapi dentist tu pegi wat scaling skali..
Mak oii!!!! sakit oi....!

Dalam hati ni aku menyumpah-nyumpah dentist tu...
'Sakit laa bodo!!'
kalau boleh aku nak tolak tangan dentist tu so that dia berhenti wat scaling tu..
(jahat btol aku ni...)
huhuhu..

Tula padah tak jaga gigi dengan sebaik-baiknya...
walaupun scaling ni sakit tapi aku berterima kasih gak kat dia
sb gigi aku dah bersih...



Begitulah peri pentingnya penjagaan gigi...
aku ingatkan selama ni bersihlah gigi kalau just brush..
tapi rupa2nya......
hampeh...



so, sini aku nak share TIPS2 PENJAGAAN GIGI YANG BERKESAN...

-Brush your teeth at least 2 times per day.. (bukan per week eh...)
-Floss your teeth everyday
-gunakan berus gigi yang sesuai (sebaik-baiknya guna yang SOFT)
-Dapatkan pemeriksaan gigi 2x setahun
-Tidur sekurang-kurangnya 8 jam every night
-Kurangkan pengambilan alkohol, minuman bergas, kopi.
-tingkatkan pengam…

Alamak....

ingatkan boleh la rilex2 cuti nieyh...
tapi......

1.Hari Selasa and Rabu (this week..)- Kem Fizik
pukul 9.00a.m-12.00p.m

2.Tuisyen intensif for SPM candidates 2010
Setiap hari kecuali Jumaat pukul 2.00p.m-6.00p.m

3.Tuisyen kimia kat rumah Cikgu Zawawi
every Saturday pukul 8.30a.m-10.00a.m

4.Kerja Sekolah (Golden Holiday)
bila la aku nak start buat???

Sebenarnya aku takde kesedaran lagi ni...
SPM tahun depan tapi...

masih lagi nak berfoya-foya...

Apa nak jadi....???

Tapi aku tak kisah laa tak dapat rilex2 cuti ni...

Sebab kawan aku, Inani cakap:

"Baik kita bersusah-susah dulu, barula kita boleh goyang kaki.."

ada betulnya kata2 dia tu...

whatever it is,..aku kena struggle dari sekarang...

Chaiyok chaiyok!!!

AMANAH memang berat.....

Akhirnya AJK ASRAMA untuk sesi 2010 telah pon dipilih..
nila hasil nya....

Ketua Asrama: Muhamad Aiman Abd.Kamal & Hanis Syahirah Mohd Zulkefli
Timbalan: Ahmad Akram Solihin Zakaria & Fatin Illani Ruzaini Nashrom
S/U: Muhammad Ruzaiman Ismail & Nur Ain Mardhiyyah Mohd Khairi
Bendahari: Ahmad Ikram Azmi & Alifah Ilyana bt Mohd Husni
Exco Disiplin: Muhammad Aiman Ariffin & Inani Najihah Mohd Rohim
Exco Data: Muhammad Faizuddin Hashim & Ainzatul Zulaikha
Exco Dakwah: Muhamad Asyraf Azman & Hanim Amirah Ibrahim
Exco Akademik: Ahmad Syahmi Kamil & Nur Suaidah Alias
Exco Keceriaan: Ahmad Aiman Adnan & Najwa Akmal Ramli
Exco Kebajikan: Muhammad Hazimi & Hanis Hawa Abdul Kadir
Exco Lawatan: Muhammad Faris Mohd Zain & Siti Noor Husna Mat Yazid
Exco Sukan: Muhammad Syafiq Tarmizi & Nurul Amira Che Rahim
Exco Makanan: Ahmad Aiman Abdul Alim & Farahanim Najwa Mohd Ghazi

nila pemimpin yang akan menerajui pentadbiran asrama SMKAM tahun 2010..
aku harap AJK asrama…

KEMBALI SENYUM

Peristiwa yang agak bermakna gak laaa lam hidup aku..

16 November 2009 gak..

Seseorang telah merendahkan egonya lastly..

Dia minta maaf kat aku atas apa yang dah berlaku awal tahun hari tu..
ada la kisah yang telah merubah hidup aku partially awal taon ni..

tapi aku tak tau la asal dia minta maaf sebenarnya..
Is him sincere ataupun sebab nak exam..?? maklumlaa SPM kan..
tapi aku accept his apology..
bagi aku, aku tak berhak mempersoalkan keikhlasan dia..

asal kitorang dah berbaik smula OK...
Whatever it is..
smoga smua calon SPM taon ni dapat straight A...

Jamuan kelas yang superb!!

Image
Venue: Kelas 4IS
Time: 10 pagi - 12 tengah hari
Guess: Para pentadbir, guru2, pelajar 4IS
Menu: Nasi minyak.. (catering lowh...)

16 November 2009
satu lagi event kelas yang memang happening..
setelah bertitik tolak ngan guru kelas, En. Abdul Aziz bin Ibrahim jamuan kelas lastly wat kat kelas...
our mastermind, Haikal arah kitorang tuk susun meja, amik pinggan mangkuk utk cikgu2 and so on...
MeMang bestla gak jamuan ni..












mmg happening gler laa jamuan akhir thun kelas ni..
utk mnambahkan happening tuu, mc jamuan a.k.a Haikal memperkenalkan game 'PENCALONAN TOKOH'... game ni senang je..
kitorang kne calonkan nama dak2 kelas yang mnepati kriteria pncarian tokoh..
Antaranya:-
-Tokoh Tidur
-Tokoh Skema
-Tokoh Ayu
-Tokoh Control Macho
and so on..
Aku CALONKAN nama aku lam TOKOH SKEMA malangnya aku laa orang first yang kena tendang,..nasib badan..

then, kitorang main game 'TRUE OR DARE'
ni lagi happening!!
tapi happening bertukar menjadi PENING ble salah sorang dak kelas aku tanya soalan yang mem…

EXAM FEVER!!!

Image
sekarang ni final exam melanda kat skola aku..
even aku kitorang da suda jawab bberapa paper..
tapi banyak lagi yang tak suda lagi...
Yang da lepas:
~BHS MELAYU
~BHS INGGERIS
~SEJARAH
~P.QUR'AN SUNNAH
~P.SYARIAH ISLAMIAH 2

Tu yang da lepas...yang belum lagi:
~BHS ARAB TINGGI
~P.SYARIAH ISLAMIAH 1
~PHYSICS
~BIOLOGY
~CHEMISTRY
~MATHEMATICS
~ADD MATH

aku tak ready langsung exam ni... banyak gak paper yang aku kantoi..
yang boleh jawab mmg konfiden la tapi not over-confident takut takabbur pulak..
papepon aku just mengharapkan yang terbaik la untuk final exam ni...
INSYAALLAH....

Tawakkal aje lah...

Image
Aku xtaw nak tulis apa pom sebenarnya.. Just coretan di pagi bebuta...huhuhu Skrang ni aku tengah dilanda exam fever.. aku nak study tapi tak tawla nape hati aku ni ada je benda tak kena.. macam2 benda aku fikir..



Latest news, aku dikejutkan dengan something, aku dapat "TOKOH ASRAMA"... xpernah pon terfikir yang akan sampai jadi macam ni sekali.. aku tak rasa pon sgala usaha aku selama ni dapat pengiktirafan macam nie. walaupun anugerah ni just peringkat asrama, I appreciated that.. Dengan penganugerhan ni, membuatkan aku lagi semangat untuk menjadi seorang yang mampu managed people to the true pathway.. Chewah!!!